ارتودنسی با جراحی فک

 

 

در سنين پيش از بلوغ امکان اصلاح ساختار اسکلت فکين با پلاکهای متحرک وجود دارد اما در سنين بالا که تکامل استخوانها کامل شده ، برای اصلاح ساختار اسکلت نياز به انجام جراحی فک در کنار درمان ارتودنسی دندانها وجود دارد.
البته در هر سنی امکان حرکت دندانها وجود دارد و در صورتيکه تقريبا روابط فکی قابل قبول وجود داشته و بيمار از نظر زيبايی ظاهری صورت خود مشکلی نداشته باشد ؛ تنها با درمانهای ارتودنسی مشکل بيمار مرتفع می شود.
در مواردی که مشکل فکی شديد باشد و یا بيمار تمايل به تغيير در ظاهر صورت خود را داشته باشد ،نياز به انجام جراحی فک می باشد که توسط جراح فک و صورت انجام می شود.
روند درمان بدين صورت است که ابتدا بايد درمان ارتودنسی برای بيمار انجام شود تا دندانها مرتب شده و مهمتر از آن رابطه مناسبی بين دندانهای بالا و پايين ايجاد شود تا در اتاق عمل که فکها ( يک فک و يا دو فک بسته به نوع مشکل) توسط جراح جابجا می شود ،با توجه به رابطه دندانها به صورت مناسبی در جای مناسب خود قرار گرفته و تثبيت شوند.
پس از حدود ۴- ۶ هفته بعد جراحی درمان ارتودنسی بيمار ادامه پيدا می کند تا رابطه نهايی دندانهای بالا و پايين به صورت کاملا ايده ال به دست آيد. در واقع درمان ارتودنسی بيمار دو مرحله است : مرحله اول پيش از جراحی که بسته به مشکل بيمار بين ۶ تا ۱۲ ماه طول می کشد و مرحله دوم پس از جراحی که حدود ۶ تا ۹ ماه طول می کشد.